24 h Golf pelattiin läpi vaihtelevissa olosuhteissa

24 h Golf pelattiin läpi vaihtelevissa olosuhteissa

ke 12. heinäkuuta 2017 08.00.00

Kuvassa joukkue: J.Anttonen, T.Karvonen, M.Leiviskä. Cädit: L. Leiviskä, A.Kaarela, I.Anttonen

24 h Golf pelattiin läpi vaihtelevissa olosuhteissa

Kesällä 2013 pirkanmaalaiset Lakeside Golf Vammalan golfarit Kimmo Sirainen ja Tero Kokkonen päättivät pelata 24 tunnin aikana mahdollisimman monta kierrosta ja myydä parit ja paremmat tulokset seuran junioritoiminnan tukijoille. Varoja mestarit keräsivät 10 600 € oman seuran juniorityöhön.

Vuonna 2014 järjestettiin valtakunnallinen pilotti 24h Golfista, mukaan lähti jo tuolloin 25 seuraa, tukea kertyi keskimäärin n. 4 000 €/seura eli kokonaisuudessaan varoja kertyi n. 100 000 €

Vuonna 2015 pelattiin 24h Golf ensimmäistä kertaa Sankivaarassa. Seuroja oli kaikkiaan mukana 38. Keskimäärin seurat keräsivät rahaa n. 3 400 €. OGK:n joukkion saaliiksi jäi 4 082€. Valtakunnallisesti tempaus tuotti yli 130 000 €

Vuonna 2016 OGK:n rytmiryhmä oli mukana kokeneempana, mutta tuskin viisaampana. 24 tuntisen rypistyksen päätteeksi kun koettelemukset saatiin ynnättyä, oli loppu tulemana 4123 €. Valtakunnallisesti tempaus tuotti 141 000 €

Marko Leiviskä lähestyy viheriöitä, mutta millä väylällä ?

Vuonna 2017 OGK ilmoittautui jälleen mukaan 24h Golfiin 3-henkisellä aikuisista koostuvalla joukkueella, samalla kuin aina ennekin. Tavoitteena oli kerätä jälleen varoja oman seuran juniorityöhön. Tässä myös onnistuttiin, käypää valuuttaa junnukassaan kertyi 4 191 €.

24 tuntisen urakan aikana OGK:n juniorit ahersivat mailapoikina ja –tyttöinä sekä forecaddien hommissa. Junnutoimikunnasta Mika Anttonen piti kirjaa tuloksista sekä hoiti sosiaalisen median päivityksiä.

Yön pimeinä tunteina suurin osa tukijoukoista majoittui klubin alakerran aulassa, vetovastuun kärryistä yöksi otti Jimi pitäen myös pelimiehet virkeinä hyvillä jutuilla. Pelikelit olivat tapahtuman luonteeseen sopien erinomaisen haastavat, viileää, tuulista ja paikoin sateista. Mitäpä sitä suomalainen muuta voisi toivoa, hyttysiä kenties? Yön ja aamupäivän aikana satanut "tuhnuinen" vesisade nosti caddien merkityksen arvoon arvaamattomaan.

Pitkäkestoisen golfsuorituksen aikana täytyi myös muistaa syödä välillä. Huoltojoukoissa oli selkeästi kädentaidot olleet läsnä, kun pöytään oli ladattu omia leivonnaisia, niin suolaista kuin makeaakin.

Oulun Golfkerho kiittää kaikkia tukijoita ja vapaaehtoisia ketkä tapahtuman eteen ovat uurastaneet. Ensi vuonna uudemman kerran.

Junnuja tapahtumassa tukivat seuraavat yritykset:

Arina, Audiokauppa, Hammaspaja, Kalaliike Jussi Haanpää, JMC Teräspalvelu, Kalaliike Minna Pekuri, Uunisepät, Sikla Oy, PCS Engineering, PLC-Yhtiöt, Sah-Ko ja Golfshop Santikka