Future Tour Finaali

Future Tour Finaali

to 6. syyskuuta 2018 14.10.00

Future Tour Finaali, Uusikaupunki

Junioreiden kesän kilpailukiertue Future Tour päätettiin hienoon finaalikilpailuun Uudessakaupungissa. Future Liiga on seurojen välinen joukkuekilpailu, johon osallistutaan 3-4 henkisin joukkuein. Nyt toisen kerran järjestetty finaali kisattiin Uudessakaupungissa, joka on paremmin tunnettu autotehtaastaan. Kukaan tuttavapiiristäni ei ollut pelannut kyseisellä kentällä, joten tuleva harjoituskierros oli enemmän kuin tarpeellinen.

OGK:n juniorijoukkue koostui jälleen meidän Drivehirmut- harjoitteluryhmään kuuluvista pienimmistä kilpailujunnuista. Isommat kilpailujuniorit keskittyivät tulevin koitoksiin. Perinteikäs AAA-team eli Aino Kiiskilä, Ariana Peters ja Aleksi Matinlassi starttasivat torstaina kohti tuntematonta tarkoituksenaan varmistaa OGK:lle joukkuekisan rankingvoitto.

Perjantain harjoituskierroksen aikana selvisi, että kuuma kesä oli jättänyt jälkensä UGK: n Ykskoivu- nimiseen kenttään. Väylät olivat osittain palaneet ja muutama viheriökin oli hivenen pomppuisessa kunnossa. Vähän tuli ikävä meidän niin upeassa kunnossa olevia kenttiä. Kilpailua varten muutamat griinit olivat saaneet hiekkakylvyn, jotta pinta olisi putattavassa kunnossa.

Lauantaina kilpailuun starttasi 91 kilpailijaa ja 20 joukkuetta. Kilpailusää oli mukavan pilvipoutainen, puuskittaisen tuulen keikuttaessa hivenen palloja. Nuoren joukkueemme lyöntejä se ei pahemmin haitannut, palloa iskettiin nuoruuden innolla. Kehitystä viime vuodesta oli tapahtunut huimasti. Päivän lyöntitulos parani viime vuodesta peräti 15 lyöntiä. Joukkue oli päivän päätteeksi hienosti 18. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Aino, 88 lyöntiä. Myös Ariana ja Aleksi paransivat lyöntimääräänsä verrattuna viime vuoteen. Leppoisalta vaikuttava peltokenttä oli saatu viritettyä ihan haastavaan kisakuntoon. Raffit olivat petolliset etenkin kentän uudella osalla.

Sunnuntaina joukkueella olivat aikaiset starttiajat, mutta se ei kisaajista näkynyt. Rangella ehkä tarvittiin muutama pallo enemmän, että draivikin heräsi laulamaan. Kilpailua oli ehditty pelata kuin reilut kaksi tuntia, kun ukkoskuuro iski päälle. Vähän tuntui ukkonen yllättäneen järjestävät, kun keskeytyssummeri annettiin aika viime tingassa. Osa pelaajista ehti kävellä vain väylän verran kohti kokoontumispaikkaa, kun ukkoskuuro oli jo aivan päällä. Onneksi tällä kertaa selvittiin läpikotaisella kastumisella, kun sadetta tuli kuin kahdesta saavista kaataen. Kisa oli keskeytyksissä 1,5 tuntia, joten pieni huoltotauko oli paikallaan. Sade oli tehnyt tehtävänsä ja kisa jatkui hyvinkin märällä kentällä. Pienen totuttelun jälkeen joukkueemme peli palasi uomilleen. Kovimman tuloksen teki jälleen Aino, 87 lyöntiä. Loppukiri ei ihan riittänyt, mutta hieno tulos on tytöt 12-v sarjan 2. sija. Koko joukkue paransi kokonaislyöntimääräänsä, mutta sijoitus ei enää parantunut. Lopputuloksena oli kuitenkin hieno 18. sija joukkuekisassa. Lyöntitulos parani viime vuodesta peräti 39 lyöntiä, joten oikeita asioita on vuoden aikana treenattu.

Kisatulokset löytyvät täältä: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/competition/1580550/leaderboard/1659452

Kahden kilpailupäivän parasta antia olivat tiukat kisatilanteet ja uudet pelikaverit. Myös uusi golfkenttä tuli korkattua. Joukkueeseen olisi mukavasti mahtunut muutama vanhempikin juniorimme, kuten hyvin monella joukkueella oli. Kotiin vietävänä oli kuitenkin huima määrä mitaleja henkilökohtaisten rankingsijoitusten perusteella ja tietenkin hieno lasipalkinto OGK:lle joukkuerankingin voitosta. Itse asiassa saimme kaksoisvoiton, kun OGK2-joukkue sijoittui toiseksi. Kaikki rankingsijoitukset löydät täältä: https://golf.fi/kilpagolf/kilpailukalenteri/#/orderofmerits

Muita tulijaisia kisamatkalta oli varmastikin motivaatio treenata taas talvella kovaa, jotta kotimainen kärki olisi helpommin lyötävissä.