LETin karsinnat pelattu - ammattilaiskisat jatkuvat

LETin karsinnat pelattu - ammattilaiskisat jatkuvat

ti 28. tammikuuta 2020 09.19.00

Kisat päättyivät ja taskussa on nyt 9b-kategoria Ladies European Tourille.

LETin karsinnat pelattu - ammattilaiskisat jatkuvat

teksti ja kuvat: Karina Kukkonen

Karsinnat päättyivät eilen sunnuntaina 26.1. Taskussani on nyt 9b-kategoria Ladies European Tourille, mikä tarkoittaa osittaista pelioikeutta kiertueelle. Sain päästessäni cutista läpi viidennelle ja viimeiselle kierrokselle automaattisesti täyden kortin LETAS-kiertueelle, eli naisten Euroopan kakkoskiertueelle.

Pelasin finaalivaiheessa tulokset 72(+1), 76(+3), 75(+4), 72 (-1) ja 73 (level). Yhteistulokseni oli 368 (+7) lyöntiä ja sijoitus jaettu 27. Jäin kolme lyöntiä tavoitteestani top20:neen, mutta sain kirittyä kahtena viimeisenä päivänä 28 sijaa ylöspäin. Yritin kaikkeni kavuta enemmän, mutta totta puhuen yllätyin ehkä itsekin, kuinka paljon määrätietoisuus ja periksiantamattomuus paransivat tulostani kahtena viimeisenä päivänä. 

Kolmas kierros North-kentällä oli henkisesti minulle vaikea. Pallo tuntui lähtevän sinne minne käskytin sitä, kaikkialla muualla kuin griineillä. Etuysillä parin metrin birdieputista tullut bogi horjutti luottamustani omaan puttiini, ja lopputuloksena viisi kolmenputin griiniä. Ja tulos +4. 

Oli ilta ennen neljättä kierrosta ja yhteistulokseni oli noussut +8:saan. Cut-raja häilyi +11:sta. Olin puttigriinillä hinkkaamassa siihen asti, kunnes aurinko oli jo laskenut ja en nähnyt enää ketään missään. Mietin: ”Missä vika? Olisiko se tekniikassa ja jos on, miten saisin sen näin viime tippaan kuntoon?” En saanut luottavaista ajatusta vaikka kuinka pähkäilin, unissanikin. Mutta onneksi on olemassa iskät. Yksi tekstiviesti ja tekniikkahöpinät jäivät unholaan. Kävelin aamupalalta ensimmäistä kertaa oikeasti luottavaisena ja odottavaisena tulevaan kierrokseen, jolle lähdin heti ensimmäisessä lähdössä klo 8:30.

Neljäs kierros South-kentällä ja paras tulokseni sillä kentällä oli ollut 75 (+2) ja sekin yli viikko sitten. Ei järin otolliset kertoimet kun cuttia laskeskeli. Mutta olin päättänyt, että pelaan hyvin. En olisi jaksanut selittää jälkeenpäin kuinka yksi typerä maila ei muka totellut. Pelasin yhden alle, ja vielä yhdellä soketilla. Kyllä, osaan lyödä niitäkin. Cut oli läpäisty, mutta sijoitus T47, vaikka tavoite top20.

Viides ja viimeinen kierros koitti. Takaraivossa tulos -3 vähintään - sillä pääsisin Tourille. En oikeastaan koko kisan aikana paljoa jännittänyt, ja tällä tarkoitan käsien tärisemistä ja sydämen hakkaamista. Enemmän olin hermostunut ja hieman pelokas. Nämä eivät liikaa vaikuta minulla kropan ja svingin toimivuuteen, mutta päätöksentekoihin kylläkin. En tehnyt montaa virhettä kierroksellani, mutta ne mitkä tein, tulivat pelosta luottaa valitsemaani linjaan tuulisessa säässä. Sain monta onnistumistakin, yksi eagle puttaamalla ja kaksi birdietä. Pelasin paariin, oikein ihannetulos. En lopettanut taistelemista kuitenkaan missään vaiheessa, sen takia ei kolmen lyönnin maaginen raja harmita niin paljon. 

Kisat eivät minun osaltani päättyneet siihen, vaan illalla koitti uusien LET-pelaajien virallinen illallinen ja tervetulomalja. Pääsin tutustumaan uusiin kollegoihini tarkemmin ja LETin johtokuntaan, valokuvaajiin, somevastaaviin ja ym. Sain myös kuulla hienon ja motivoivan puheen LPGA- ja LET-voittajalta Marta Figueras-Dottilta, joka antoi tärkeitä neuvoja tulevaan ammattilaisuraan. Tarjolla oli myös upeita ruoka-annoksia, joiden tähteitä (omien annoksieni lisäksi tottakai) sain samassa pöydässä istuvilta kilpasiskoilta, joilla ei selvästi ollut yhtä kova nälkä kuin minulla. 

Kaiken kaikkiaan reissu oli opettavainen, ehkä opettavaisin ikinä. Paineet menestyä hyvin vain yhdessä kisassa 15 vuoden harjoittelun ja valmistautumisen jälkeen olivat kovat, mutta hallittavissa. Näissä auttoi tuki ja turva, jota saan kotoa perheeltäni ja ystäviltäni, seurasta, golf- ja fysiikkavalmentajiltani, cädiltäni ensimmäisesssä vaiheessa, hierojaltani ja kaikilta, jotka ovat olleet mukana vierelläni.

Ja loppuun pieni kevennys: vähän tilastotietoiskua niille, jotka sellaisesta välittävät.

Lyöntejä: 662
Kisakierroksia: 9
Birkkuja: 24
Eaglejä: 1
Harkkakierroksia: 7
Kilometrejä kävelty: 217km / 18 päivää
Loukattuja raajoja: jalkapöytä ja selkä
Kirosanoja: ei virallista tietoa

Matkani ammattilaiskisoissa jatkuu toivottavasti pian. Kategorian kattavuudesta saan lähipäivinä lisää tietoa. Ehkäpä maaliskuussa pääsisi Etelä-Afrikassa laittamaan numerolapun rintaan.