Matka ammattilaisena alkaa - LETin esikarsinnat

Matka ammattilaisena alkaa - LETin esikarsinnat

ti 14. tammikuuta 2020 15.30.00

Matka ammattilaisena alkaa - LETin esikarsinnat

teksti ja kuvat Karina Kukkonen

Kilpailun tulosseuranta >> LET Qualifying School

Minun matkani ammattilaisena alkaa pian. Keskiviikkona 15. päivä tammikuuta on ensimmäinen kisapäivä Ladies European Tourin karsinnoissa, johon ottaa osaa 130 pelaajaa ties kuinka monesta maasta. Muita suomalaisia esikarsinnassa minun lisäkseni on mukana Jenna Mäihäniemi, Ellinoora Moisio ja Leena Makkonen. Meistä minä ja "Elli" olemme näissä karkeloissa ensimmäistä kertaa. Pelaamme Real Golf La Manga Clubin kahta eri kenttää, South- ja North-Coursea. Ensimmäisessä vaiheessa on neljä kierrosta, jonka jälkeen pelaajista vähän yli puolet karsiutuu ja pakkaa kamansa odottamaan taas ensi vuotta ja uutta yritystä.

Kenttä vaikutti ensi alkuun helpolta. Tätä kuvitelmaa saattoi vahvistaa heti matkustuspäivän jälkeisenä päivänä toisella reiällä tekemäni hole-in-one. Matkaa oli 148 metriä ja otin rauta kutosen bägistä. "Sellainen 3/4 -svingi toimii tähän tuuleen." Sanoin Ellille ja Jennalle, kun mietimme mitä laitetaan. Pallo lähti tikkusuoraan lippua kohti ja sanoinkin vaistomaisesti "Get in the Hole!". Ja sinnehän se meni. Taisi pallo ottaa yhden tai kaksi pomppua, ainakin alastulojälki löytyi 5 senttiä kupista lyhyenä, hieman vasemmalla puolella reiästä. Ilo ei loppunut siihen, vaan tein holarin lisäksi viisi birkkua lopuille väylille. Tämän kentän piti olla se haastavampi kahdesta, sanottiin. 

"Get in the Hole!". Ja sinnehän se meni.

Kilpailupäivinä asian laita on toisin. Kuvaan mukaan astuu tuuli. Ja nopeammaksi viritetyt griinit. Ja kilpasiskojen tuimat katseet. Lista eri tekijöistä voisi jatkua loputtomiin, niin kuin golfissa yleensä. Siksi on hyvä pitää harjoituskierrokset vain harjoituksena, eikä rinnastaa niitä liikaa itse kisakierroksiin. Opin paljon pelin mentaalipuolesta Yhdysvalloissa opiskellessani, niin valmentajaltani kuin hankkimalla itse tietoa. Yksi huudahdus on jäänyt elävästi mieleeni: "Mene!". Yliopistojoukkueeni valmentaja pyysi kaikkia pelaajia valitsemaan itselleen yhden sanan, jonka pitäisimme mielessämme kierroksella, harjoituksissa ja vapaa-ajallakin. Sana painatettiin treenipaitoihimme, harjoituspäiväkirjoihimme ja reppuihimme. Mietin tätä sananvalitsemista kauan ja päädyin sanaan "mene". Veljeni Juhana kirjoitti tämän sanan aina suksiinsa, kun vielä kilpailimme hiihdossa. Mietin, että miksei sama voisi toimia golfissa. Mene ja lyö. Mene ja säkitä. Mene ja voita. Aika yksinkertaista, eikö? Tällä viikolla pidän tämän mielessä.