Superscramble Teron ja Pekon ylivoimaa

Superscramble Teron ja Pekon ylivoimaa

pe 28. syyskuuta 2018 14.01.00

OGK:n historian ensimmäinen Superscramble Teron ja Pekon ylivoimaa

Ensimmäisen kerran Oulun Golfkerhon historiassa pelattu Superscramble kilpailu keräsi niin sanotusti täyden tuvan innokkaita golffareita Sankivaaraan. Pelaajat starttasivat matkaan lauantaina 22.9 yhteislähtönä yhteensä 56 parin voimin. Jotain onnistuneesta kilpailuformaatista kertoo se, että lähtölista täyttyi alle viidessätoista minuutissa! Myös hyvinkin kattavalla ja houkuttelevalla palkintopöydällä lienee ollut jotain tekemistä asian kanssa.

Kilpailun alkaessa taivaalta ripotteli vielä vettä ja taivas oli melkoisen pilvinen, mutta päivän edetessä keli parani hieman auringon tullessa esiin, joskin puuskittainen tuuli toi pelaajille haasteita pallon hallinnassa niin ilmassa kuin viheriöilläkin. Kuten kilpailun nimikin sen paljastaa, pelimuotona oli siis pari scramble. Molemmat pelaajat avaavat tiiltä oman pallonsa ja sen jälkeen valitsevat seuraavaa lyöntiä varten aina ns. ”paremman” pallon, josta jälleen molemmat pelaavat omat lyöntinsä. Tällä sapluunalla edetään aina reikään asti. Näin ollen scramble mahdollistaa todella kovienkin tuloksien tekemisen mikäli parin yhteispeli toimii ja risk & reward strategiaa uskalletaan käyttää oikeissa tilanteissa.

Kolmanneksi erittäin tasaisessa kilpailussa pelasi Oulun Golfkerhoa kansallisilla kilpakentilläkin edustava pari Antti Hyvärinen & Jaakko Turpeinen komealla tuloksella 62 lyöntiä. Lyönnin heitä paremmin suoriutui scramble kisojen erikoismiehet, ulkomaillakin mainetta niittänyt tutkapari Antti Käyhkö & Antti Leskinen tuloksella 61 lyöntiä.  Järjestyksessään ensimmäisen Superscramblen voittoon lasketteli kotiseuran kanuunakaksikko, isoa draw kierrettä pelaavat ja golfpalloa lähes levottoman pitkälle lyövät kaverukset Pekko Oja ja Tero Leppänen käsittämättömällä tuloksella 58 lyöntiä. Seuran mestaruuksiakin useamman voittanut Pekko sekä pituuslyöjänäkin kunnostautunut Tero pitivät Vaara kenttää pilkkanaan latomalla birdiejä niin läheltä kuin hieman kauempaakin. ”Pelattiin hyvin ja pallo totteli niin kuin pitikin. Painoin palloa tiiltä sinne mihin piti laittaa ja Tero hoiteli monta puttia sisään. Pidettiin pallo pelissä ja sitten aloitettiin puttikisa ja tällä kertaa voitettiin se puttikisa näillä eväillä”, kertoili Pekko kisan jälkeen. Pojat tykkäsivät kisa formaatista ja kelin tuomasta haasteesta. Pekko kiitteli vuolaasti kentän kuntoa ja toivoi myös jatkossa seuran järjestävän samanlaisia kilpailuja enemmänkin.

Oulun Golfkerhon valmentajagurut Hannu Nissilä ja Henkka Thil Vaaran 18. reiän griinillä

Janttonen ja Sere lähestyvät 13. griiniä

Aleksi Matinlassi tuli hienosti griinillä väylällä 12.

Janne Kiviniemi seuraa palloaan 18. reiällä kapteenin valvonnassa.

Jani Snellman tuli hienosti lippua kohti 14. reiällä

Superscramblen voittajat Tero Leppänen ja Pekko Oja muikeana palkintojenjaon jälkeen

 

Teksti ja kuvat SR