FAQ

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Mitä eroa on Oulun Golf Oy:llä ja Oulun Golfkerho ry:llä ?

V: Yleisesti puhutaan Oulun Golfista tai Oulun golfyhteisöstä. Hallinnollisesti yhteisö jakaantuu kuitenkin seuraan (ry) ja yhtiöön (oy).

Oulun Golfkerho ry on vuonna 1964 perustettu urheilun erikoisseura, joka tarjoaa jäsenille mahdollisuudet pelata golfia harrastus- ja kilpailumielessä.

Oulun Golf Oy on perustettu 1988 hoitamaan kentän rahoitus ja ylläpito. Yhtiö omistaa golfkentän koneineen ja laitteineen sekä rakennuksineen. Yhtiö tarjoaa pelaamiseen hyvät ja esteettiset puitteet.

Golf harrastuksena poikkeaa monesta lajista siinä, että suorituspaikat ovat harrastajien itsensä rahoittamia. Tästä johtuen golfkentän rakentamisen ja ylläpidon rahoitus on hoidettu osakeyhtiöpohjaisena myös Oulun Golfissa.

Oulun Golfkerho ry:llä ja Oulun Golf Oy:llä on yhteinen hallinto. Osakeyhtiön hallituksen ja yhdistyksen johtokunnan muodostavat samat henkilöt. Sama henkilökunta hoitaa sekä Oy:n että ry:n tehtävät.

Mitä eroa on B- ja C-osakkeella ?

V: B-osake on henkilöosake joka tuottaa yhden nimetyn pelioikeuden pelikaudeksi kerrallaan. Kertaalleen nimettyä pelioikeutta ei voi kauden aikana enää siirtää. 

Pelioikeutta voi käyttää osakkeenomistaja tai hän voi luovuttaa/vuokrata sen jollekin toiselle. B-osakkeen pelioikeutta ei voi vaihtaa pelippuihin.

C-osake on yrityspelioikeus joka tuottaa vaihtoehtoisesti joko:

 • yhden henkilökohtaisen koko kauden pelioikeuden
 • tai 40 pelilippua

Yrityspelioikeuden nimi viittaa osakesarjan alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, mutta osakkeen voi omistaa ja sitä voi käyttää aivan yhtä hyvin yksityisetkin henkilöt. Pelilipun käyttäjän tulee olla joko OGK:n tai jonkin muun golfseuran jäsen.

Osakkeenomistaja on velvollinen maksamaan vuotuisen hoitovastikkeen yhtiölle samoin kuin mahdolliset yhtiökokouksen päättämät rahoitusvastikkeet.

 • B-osakkeita on 984
 • C-osakkeita 116 kpl

Mitä hyödyn Oulun Golf Oy:n osakkuudesta?

V: Oulun Golf Oy:n osakkeenomistajana hyödyt monin eri tavoin. Oulun Golf on yhteistyössä muiden kenttien kanssa ja näillä kentillä pelaat edullisemmin. Lisäksi osakkaana saat alennusta harjoituspalloista sekä mm. kaappimaksusta, lisäksi sinulla on mahdollista varata enemmän lähtöaikoja.

Osakkaana myös vieraasi pelaavat edullisemmin. Osakkeenomistajan päivitetyistä eduista löytyy tietoa Oulun Golf Oy:n sivulta.

Mistä voin hankkia pelioikeuden, osakkeen tai pelilippuja Sankivaaraan?

V: Golfpiste.com-sivuston ylläpitämästä golfpörssistä löydät osakkeenomistajiemme ilmoituksia pelioikeuksista, osakkeista tai pelilipuista Sankivaaraan.

Oulun Golfin toimiston kautta saat hankittua pelioikeuden, sekä myös myymämme 10- ja 5-kortit.

Oulun Golf Oy:n osakkeita ovat

 • B-osake tuottaa pelioikeuden kaudeksi kerrallaan yhdelle nimetylle henkilölle.
 • C-osake tuottaa vaihtoehtoisesti joko pelioikeuden tai 40 kpl pelilippuja.

Miten toimitaan osakekauppoja tehtäessä?

V: Oulun Golf Oy:n osakkeenomistajalla on hallussaan paperinen osakekirja, johon on painettu osakenumero ja -sarja (B tai C).

Myyjä: Tekee siirtomerkinnän osakekirjalle. (siirretään henkilölle n.n., allekirjoitus ja päiväys)

Ostaja: Suorittaa kauppasummasta oma-aloitteisesti varainsiirtoveron sekä tekee tästä verottajalle ilmoituksen. Tämän jälkeen ostaja toimittaa Oulun Golf Oy:n nähtäväksi alkuperäisen osakekirjan sekä verottajalta saadun kuittauksen sähköisesti hoidetusta ilmoituksesta.

Siirron osakerekisteriin tekee toimitusjohtaja >> kts yhteystiedot

Verottajan ohjeet

Voinko pelata vuokrapelioikeudella vaikka en ole OGK:n jäsen ?

V: Vuokratulla pelioikeudella pelaavan tulee olla jonkin SGL:n alaisen golfseuran jäsen. Huomaathan kuitenkin että Nexgolf-ajanvaraus on mahdollista vain OGK:n jäsenille.

Miten vuokraan osakkeen pelioikeuden ?

V: Pelioikeuksia vuokraa Oulun Golfkerho ry sekä yksityiset osakkeenomistajat. Oulun Golfkerhon vuokraushinnat päättää syyskokous. Yhtiö voi myös myydä vuosipelioikeuksia yhtiökokouksen päättämään hintaan.

Yksityisen osakkeenomistajan vuokratessa osakkeensa pelioikeuden on se vuokranantajan ja vuokralaisen välinen sopimus. Oulun Golfin toimistolle riittää osakkeenomistajan ilmoitus pelioikeuden käyttäjästä. Huomaathan että pelioikeus on käytettävissä vasta kun siitä on maksut kunnossa.

Golfpiste.com -sivuston golfpörssi on hyvä paikka ilmoittaa ja etsiä pelioikeuksia.

Mistä saa ostettua pelilippuja ?

V: Pelilippuja myyvät C-osakkeiden omistajat. Golfpiste.com -sivuston golfpörssi on suosituin kauppapaikka pelilipuille. Oulun Golfkerholla on 1 kpl C-osakkeita eli 40 pelilippua. Liput myydään 40 kpl nipussa.

Olen vuokrannut osakkeeni pelioikeuden, miten pelioikeus siirretään ?

V: Merkinnän voi tehdä Nexgolfissa omilla jäsentunnuksilla. (omat osakkeet, valitse osakkeen numero) tai asiasta voi ilmoittaa sähköpostilla

Mistä saan jäsenkortin ?

V: Suomen Golfiitto ei paina enää muovista jäsenkorttia. Uusi sähköinen jäsenkorttisovellus eBirdie toimii iOS- ja Android-käyttöjärjestelmissä ja on ladattavissa maksutta.

Puhelimeeni ei pysty lataamaan jäsenkorttisovellusta.

V: Saat pyydettäessä tasoitustodistuksen omalta kotiseuraltasi. Se ei kuitenkaan ole välttämätön, sillä jäsenyytesi voimassaolo näkyy Golfliiton verkkotietopalvelusta myös vieraskentillä kotimaassa.

Mitä hyödyn OGK:n jäsenyydestä?

V: Jäsenmaksulla saat vakuutuksen golfkentälle sekä golflehden. Tasoitustasi pidetään yllä kotiseurassasi. Vain Oulun Golfkerhon jäsenenä saat käyttöösi nettiajanvarauksen.

Jäsenenä voit osallistua yhdistyksen vuosikokouksiin ja muuhun toimintaan. Jäsenenä pääset osallistumaan myös kerhon mestaruuskilpailuihin.

Mikä tarkoittaa kotiseura?

Pelaajalla voi vuoden aikana olla vain yksi kotiseura. Pelaajan ollessa jäsenenä useammassa seurassa tulee hänen valita yksi seuroista kotiseurakseen, joka mm. ylläpitää pelaajan tasoitusta. Avoimissa kilpailuissa pelaaja voi edustaa vain koti-seuraansa.

Miksi OGK:n jäsen ei voi maksaa green feetä kotikentällään?

V: Green fee maksu on vieraspelaajille tarkoitettu päiväpelimaksu.

Pelaaminen omalla kotikentällä vaatii aina pelioikeuden. 

Pelioikeus perustuu pääasiassa osakkeeseen. Ellei omista osaketta voi pelioikeuksia vuokrata osakkeenomistajilta tai kerholta. Yhtiö voi myös yhtiökokouksen päätöksellä myydä vuosipelioikeuksia. Näiden lisäksi on olemassa junioreiden ja opiskelijoiden pelioikeuksia sekä 10-kortteja ja aloittelijoiden 5-kortteja.

Tasoitukseni on muuttunut talven aikana?

V: Suomessa on käytössä EGA-tasoitusjärjestelmä, johon kuuluu tasoitusten tarkastus, HR -laskenta.

Tasoitusten tarkastuksen yhteydessä voi tulla kyseeseen säätää pelaajan tasoitusta. Tasoitustuloksia tarvitaan vähintään 8 kappaletta. Jos tuloksia ei kuluvalta kaudelta löydy riittävästi niin tarkasteluväliä venytetään kauden verran taaksepäin. Tarkastuksen myötä pelaajan tasoitus voi laskea, nousta tai pysyä ennallaan alla esitetyn mukaisesti.

Tasoitushistoriassani on merkintä “automaattinen nosto”, vaikka olen palauttanut kortin?

V: Todennäköisimmin olet pelannut Vaara -kentän ja merkinnyt molemmat 9r. kierrokset tasoituskierroksiksi ajanvaraukseen, jolloin Nexgolf odottaa kahta erillistä tasoituskorttia. Ole yhteydessä toimistoon niin ylimääärinen merkintä korjataan.

Vaara -kenttää pelatessa riittää että toinen 9r. kierroksista merkitään tasoituskierrokseksi vaikka pelaatkin 18r. tasoituskierrosta.

Pelasin 18 reiän kierroksen, mutta toinen “yseistä” meni heikosti, voinko palauttaa vain 9r. kortin?

V: Et voi.

Golfin tasoitusmääräysten mukaan pelaajan pitää etukäteen ilmoittaa merkitsijälle onko kyseessä 9 vai 18 reiän kierros. (Pelatessa 18 reiän kierrosta palautetaan myös 18 reiän kierrostulos eli pelaaja ei tasoitusmääräysten mukaan voi valita vain 9 reikää.)

Yhteistyössä

 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä

Tilaa uutiskirje

9.4 C°
SANKIVAARA
Avaa web-kamera
Range
Avoinna
Par 3 -alue
Suljettu
Puttiviheriöt
Avoinna
Sanki
Avoinna
Vaara
Avoinna
Viheriö
3,8 mm
Väylä
16 mm
Toimisto
ma-su 9-17
Ravintola › Lounaslista
ma-su 8-19
Väyläkioski
Avoinna asiakasmäärän mukaan
Golf Shop › Demopäivät
ma-pe 10-18
la-su 10-16