Blogi

Toimitujohtajan katsaus 2/2021

YLÖS, ULOS JA RANGELLE

Viime viikkoina kevät on edennyt nopealla vauhdilla. Vesisateet, kova tuuli, auringonpaiste ja märkä lumisade ovat jouduttaneet lumien sulamista myös Sankivaarassa. Päivälämpötilojen luvataan nousevan tulevalle viikonlopulle yli kymmeneen asteeseen, joten rangella varmasti riittää golfareita. Pallojen kerääminen autolla ei vielä pehmeästä maapinnasta johtuen ole mahdollista, joten pallot kerätään itse tasatunnein. Lyöntipaikoilla turvavälit on hyvä muistaa niin koronaa, kuin lyöntiturvallisuutta ajatellen.

Range 15.4.2021

KENTÄN TALVEHTIMINEN, KAUDEN AVAUS

”Keväällä eletään kauhun tasapainossa” sanovat kenttämestarit. Se mitä lumen/jään alta paljastuu, antaa esimakua kentän alkukauden kunnosta. Viime vuonna jääpeitteen ja jääpoltteen aiheuttamien tuhojen kanssa taiteiltiin tammikuusta lähtien. Tähän kauteen valmistautuminen aloitettiin aikaisin syksyllä ilmastointien osalta ja jatkettiin syksyn pimetessä asianmukaisin kasvinsuojeluaineiden ruiskutuksin ja syväilmastoinnein. Lämpimän ja sateisen syksyn käännyttyä talveksi kenttää peittikin paksu lumikerros, mikä yleensä on hyvä merkki talvehtimista ajatellen.

Aprillipäivänä alkoi etelästä kuulua kummia. Ammattinurmikkojen asiantuntija Saila Innanen Berneriltä kirjoitti blogissaan (https://www.ammattinurmikot.fi/lumen-alta-paljastuu-lumihometta) useita etelän kenttiä vaivaavasta lumihome ongelmasta, joka on tullut ilmi viheriöiden sulaessa. Meillä Oulussa lumihome on vaivannut kenttää viimeksi laajemmalti vuonna 2009, jolloin pelattiin lyöntipelien SM-kilpailut.

Valitettavasti myös meillä Sankivaarassa lumihome on päässyt vaikuttamaan osaan viheriöiden nurmipintaan. Tämä siitäkin huolimatta, että kaikki kentänhoidolliset toimenpiteet saatiin tehtyä oikea-aikaisesti. Myöhäisen syksyn sää on aiheuttanut suotuisat olosuhteen ruohon pinnassa lumihometaudin puhkeamiselle. Lumihomeen vaikutus kentälle selviää lähiviikkoina. Sellaisissa kohdissa, joissa home ei ole kerennyt vaurioittamaan ruohon kasvupistettä, ruoho lähtee kasvukauden alettua uusiutumaan. Jos kasvupiste vaurioituu, on tilanne hankalampi ja tarvitaan kylvöä. Nyt keskitymme homeen pysäyttämiseen puhdistamalla viheriöt lumesta, jolloin auringon valo ja pinnan riittävä kuivuminen edesauttaa toipumista. Liiallinen kuivuminen on myös riski kastelujärjestelmän ollessa vielä roudassa, mutta varaudumme kastelemaan viheriöitä manuaalisesti.  Alla kuva Sangin 17 viheriöltä, jossa ympyrän muotoiset läikät kertovat lumihomeen tekemistä tuhoista. On erittäin todennäköistä, että pelaamista viheriöillä kuitenkin joudutaan odottelemaan. Tiedotamme viheriöiden tilanteesta kevään aikana. Väylillä on vielä lunta sen verran, että kokonaistilanteesta on vaikea sanoa mitään.

Sanki 17 viheriö, lumihome ympyrät

SANKIVAARA + SAVU = METSÄVELJET HOMMISSA

Metsäveljet starttasivat kauden torstaina 15.4 ulkoilun merkeissä. Sää suosi ja kenttä kaunistui taas yhdellä pykälällä. Sanginjoen upeasta maisemasta pääsee nauttimaan nyt myös kesällä avattavalta par 3 -kentältä. Nuotiolla käytiin termoskahvien lomassa läpi talven tapahtumat ja tulevan kesään pelistrategiat.

”Ei savua ilman metsäveljiä” – sankivaaralainen sanonta.

HALLITUKSEN JA JOHTOKUNNAN KOKOUKSESTA POIMITTUA

Keskiviikkona 14.4 pidetyssä etäkokouksessa käytiin läpi tulevan kauden askelmerkit ja hyväksyttiin vuoden 2020 tilinpäätökset tilintarkistusta ja kevätkokousta silmällä pitäen. Sekä yhtiön, että kerhon talous ja kassa on hyvässä kunnossa. Kaupankäynti yhtiön osakkeilla on ollut erittäin vilkasta ja samaan aikaan pelioikeuksien kysyntä runsasta. Kysyntää osakkeilla, pelioikeuksilla ja vuokrapelioikeuksilla siis riittää. Kerhon puolella jäsenmäärä on kehittynyt hyvin kauden aikaiseen ajankohtaan nähden. 

Naistoimikunnan toimintaan on liittynyt uusia ladyjä ja kesän tapahtumien suunnittelu on jo pitkällä. Kesälle on suunniteltu muun muassa teemaluonteisia peli-iltoja, kehonhuoltoa, sääntökoulutusta aloittelijoiden iltoja ja teematunteja kentän golfopettajien vetäminä. Lisää tietoa löytyy naistoimikunnan sivuilta. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Anne Lindroth.

Junioritoimikunnan fokuksena on tapahtumien valmistelu. Junioreiden treenit pyörivät täysillä ja kilpailukauden alkuun ei ole enää pitkästi. Ohjaajia on mukana toiminnassa tänä vuonna hyvä määrä. Ohjaajat suorittavat kevätkaudella SGL:n ohjaajakurssin 1- ja 2-tason. Kotisivuille päivitetään junnutoiminnan ohjeita tälle kaudelle. Junioritoiminnan kauden kohokohta on Sankivaarassa järjestettävät junioreiden joukkue SM -kilpailut. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Teemu Karvonen.

Senioritoimikunnan askelmerkit kesään ovat selvät. Kilpailukalenteri ja ohjeet on päivitetty kotisivuille. Toiminnan ytimessä on edellisvuosien tapaan viikkokilpailut ja seuraottelut. Sankivaarassa pelataan tänä kesänä myös senioreiden pohjoisen alueen scratch finaali, johon odotetaan pelinaisia ja -miehiä ympäri Pohjois-Suomea taistelemaan parhaimmuudesta. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Lauri Lantto.

Kenttätoimikunta Heikki Variksen johdolla kokoontuu kentän avauduttua. Toimikunta on viettänyt hiljaiseloa viime vuodet, mutta tälle kaudelle Heikki on luvannut luotsata joukot mukaan aktiivitoimintaan.

Kenttä- ja tasoitustoimikunta on aloittanut junioreiden joukkue SM -kilpailujen valmistelut. Kilpailuorganisaatio on pitkälti kasassa ja kilpailupäiville toivotaan vielä vapaaehtoisia mukaan muun muassa forecaddie hommiin. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Simo Säily.

KEVÄTKOKOUKSET

Kerhon ja yhtiön kevätkokoukset pidetään keskiviikkona 28.4 klo 18:00 Pohtossa. Kokousmateriaali löytyy kotisivuilta viikkoa ennen kokousta.

Hyvää alkavaa golfkautta!

Jaakko Latvala

toimitusjohtaja

Oulun Golf Oy

Yhteistyössä

 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä

Tilaa uutiskirje

2.6 C°
SANKIVAARA
Avaa web-kamera
Range
Avoinna
Par 3 -kenttä
Avoinna
Puttiviheriöt
Avoinna
Sanki
Avoinna, talviviheriöt
Vaara
Avoinna
Viheriö
3.2 mm
Väylä
13 mm
Toimisto
ma-pe klo 9-16
Ravintola
Suljettu
Väyläkioski
Suljettu
Golf Shop
ma-su klo 10-16

044 974 4579