Blogi

Toimitusjohtajan katsaus 1/2021

Toimitusjohtajan katsaus 1/2021

Golfkauden alkuun Sankivaarassa on aikaa vajaa kolme kuukautta. Kenttä talvehtii paksuhkon lumipeitteen alla ja viimevuotisen kaltaista jäänpoistoa viheriöiltä ei ole onneksi tarvinnut edes harkita. Myös tiipaikat ja väylät ovat toistaiseksi säästyneet jääpeitteeltä ja talvehtiminen näyttää varsin hyvältä. Pakkasesta ja lumisateista huolimatta viimeistään nyt on hyvä alkaa miettimään tulevan kauden pelejä ja talviharjoittelua, ellei sitä ole jo aloittanut.

Näkymää rangen suuntaan 

Osake-, vuokrapeli- ja pelioikeuskauppa alkanut vilkkaasti

Golfosakekauppa ja pelioikeuksien vuokraus on käynyt vilkkaana ja tämä on myös näkynyt osakkeen, sekä vuokrapelioikeuksien arvostuksen nousemisena muun muassa golfpiste.com sivuston golfpörssissä. Suurin osa uusista osakkeenomistaja onkin maininnut osakkaan etujen paranemisen myötä kiinnostuneen osakkuudesta. Erityisesti yhtiökokouksen päättämät maltilliset ajanvarausedut, kohtuullinen hoitovastike ja golfkeskuksen monipuolisuus ovat olleet monelle uudelle osakkaalle tärkeitä ostopäätökseen vaikuttavia tekijöitä. Oulussa pelaajia riittää, eikä ylitarjontaa pelaamismahdollisuuksista ole, joten golfosake on arvossaan ja ostajia markkinahintaan löytyy mukavasti. Myös vuokrapelioikeuksilla on kysyntää, joten näkymät osakkeenomistajan näkökulmasta ovat varsin hyvät. Kesän vuokrapelioikeuksia vuorattaessa on hyvä muistaa, että pelaamisoikeus Kaikille avoimelle Par 3 -kentälle ei siirry osakkeenomistajalta vuokraajalle vaan pelioikeus koskee ainoastaan Vaara ja Sanki kenttää kuten aikaisempinakin vuosina. Kaikille avoimelle Par 3 -kenttä avataan heinäkuun lopussa.

Oulun golfkerhon jäsenyys taas mahdollistaa omien peliaikojen sähköisen ajanvarauksen, mikä helpottaa aikojen varaamista huomattavasti. Muistutuksena vielä, että tulevalla kaudella ajanvaraus aukeaa kolme tuntia aiemmin eli klo 21.00, eikä klo 00.00 kuten edellisinä vuosina.

Muutoksia kentänhoidossa ja organisaatiossa 1.3.2021 alkaen

Kenttäorganisaatiossa puhaltaa tulevalla kaudella uudet tuulet, kun kenttämestarimme Juha Karsikko siirtyy Peuramaa Golfiin Kirkkonummelle. Oulun Golf kiittää Juhaa kuluneista vuosista ja toivottaa menestystä uusien haasteiden parissa. Juha on tuonut vuosien varrella todella vahvaa ja ammattitaitoista kentänhoidollista osaamista kentillemme.

Oulun Golfin uudeksi kenttämestariksi on nimitetty Marko Jaara. Marko on toiminut Oulun Golfin kentänhoidossa vuodesta 2003 asti, joista viisi viimeistä vuotta apulaiskenttämestarina. Markolla on kentänhoitajan ammattitutkinto (2007), sekä kenttämestarin erikoisammattitutkinto (2016). Markolla on ammatillisen osaamisen lisäksi erittäin hyvä asenne uusia haasteita kohtaan sekä vahva ammatillinen näkemys kentänhoidon parantamisesta tulevaisuudessa. Kauden 2021 kentänhoidon tavoitteena on erityisesti viheriöiden ja niiden lähialueiden kunnon parantaminen. Marko toimii jatkossa myös kenttätoimikunnassa.

Kenttämestari Marko Jaara

Kentän apulaiskenttämestariksi on nimetty Veli-Tapani Stefanius. Veli-Tapani aloitti kentänhoidossa jo 2002 ja on toiminut muun muassa huollon mekaanikkona sekä kenttäpuolen erikoistehtävissä. Veli-Tapanin erikoisosaamista ovat mm. kastelu-/kylvö-/ilmastointi-/leikkuutyöt sekä koneiden käyttökoulutukset). Hänellä on ammattitutkinnot elektroniikka- ja pienkoneasennukseen sekä maanrakennuskoneiden kuljettamiseen.

Kentänhuoltoon on nimetty mekaanikoksi Esa Turkka. Sankivaaran golfkenttä on Esalle tuttu työpaikka, sillä hänellä on viisi kesää kokemusta kentänhoidon puolelta. Viimeksi Esa on työskennellyt Sähköveikot Oy:ssä sähköasentajana. Uudessa työssä Esaa kiinnostaa erityisesti monipuolisuus, uuden oppiminen ja mieluisa työympäristö.

Kenttäpuolen organisaatioon kuuluvat myös kenttämestari Tapio Mäkinen (projektit) sekä korjaamopäällikkö Pertti Jurvelin.

Koneinvestoinneilla lisää laatua viheriöille

Tulevan golfkauden koneinvestoinneissa on pyritty keskittymään viheriöalueiden hoitokalustoon. Syksyllä hankitut viheriöjyrät ovat leveämpiä ja ’lempeämpiä’ verrattuna edellisiin jyriin. Näillä jyrillä viheriöiden jyräys onnistuu nopeammin ja jyrä jättää tasaisemman jäljen parantaen näin ollen viheriön laatua sekä pelattavuutta. Vuoden 2021 investointina olemme hankkineet uuden täyssähköisen, ympäristöystävällisen viheriöleikkurin. Viime kesän koekäytön perusteella sähköleikkuri soveltui kentällemme erinomaisesti. Uuden sähköleikkurin käyttö- ja huoltokustannukset ovat hybridileikkuria pienemmät. Uudessa viheriöleikkurissa leikkuuyksiköiden leikkuuterien pyöritysnopeuden optimointi kaikkiin eri tilanteisiin takaa lisäksi paremman leikkuujäljen.

Uusi viheriöleikkuri Toro Greenmaster ETriflex 3370

Korona kurittaa

Tulevaa kautta tulee yhä varjostamaan korona ja sen tuomat rajoitukset. Seuraamme tarkasti kokonaistilannetta ja pyrimme ohjeistamaan selkeästi kauden alussa kentällämme sovellettavat ohjeet ja säännöt. Halliharjoitteluun korona on vaikuttanut valitettavan paljon, mutta olemme vihdoin saaneet harjoitusryhmien tunnit käyntiin turvallisesti. Kiitokset kaikille kärsivällisyydestä näiden asioiden osalta.

Korona-rokotusten myötä oletus on, että pandemia laantuu ja tilanne normalisoituu. Monella golfarilla on syksyn ja kevään ulkomaanmatkat peruuntuneet ja mieli tekisi lähteä pelaamaan etelän auringossa kylpeville kentille. Alustavien suunnitelmien mukaan järjestämme kerhon oman golfmatkan yhteistyössä Enjoy Travel&Toursin kanssa syyslomaviikolle 2021. Tästä lisää sitten keväämmällä.

Nallisportin golfhalli puretaan

Golfkerhon harjoitukset on jo vuosia pidetty pääsääntöisesti Nallisportin kuplahallissa. Valitettavasti tälle toiminnalle on tulossa loppu, sillä kuplahalli puretaan loppukeväästä 2021 ja suunnitteilla on uusi halli, jossa golfille ei valitettavasti ole harjoitustiloja tarjolla.  Näin ollen joudumme etsimään harjoittelulle uudet tilat. Olemme keskustelleet alustavasti eri vaihtoehdoista, ja näistä tullaan varmasti keskustelemaan vielä lisää lähiaikoina. Vaihtoehtoja on monia ja tutkimme nyt tarkasti mikä ratkaisu soveltuu meille parhaiten. Yhtenä vaihtoehtona olisi nykyisen hallin pystyttäminen omilla resursseilla eri paikkaan. Toisaalta, jos hyvät harjoitustilat ja kumppani löytyy, niin pitkäaikainen tilanvuokraaminenkin on mahdollista. Golfareissa on varmasti monia rakennus- ja businessosaajia, joten minuun voi olla yhteydessä, jos hyviä ja perusteltuja ajatuksia asian ratkaisemiseksi löytyy. Positiivista on tietysti se, että talviharjoittelun lisääntyminen näkyy vahvana trendinä – esimerkiksi harraste- ja kilparyhmien lisääntynyt hallitarve on kasvanut voimakkaasti kausi kaudelta.

Kenttätoimikunta aktivoituu

Kenttätoimikunta on elänyt hiljaiseloa viime vuodet. Nyt asiaan on tulossa muutos, sillä toimikunnan uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Heikki Varis. Kenttätoimikunnan tehtäviä on muun muassa toimia linkkinä pelaajien ja kenttäyhtiön välillä, tiedottaa tarvittaessa kentän asioista, kehittää kenttäsuunnitelmaa (masterplan) pitkäjänteisesti yhdessä kenttäyhtiön kanssa, kehittää peliturvallisuutta ja pitää paikallissäännöt ja kenttämerkinnät ajan tasalla.

Tukea erityisgolfiin

Oulun Golfkerhon monimuotoinen toiminta golfin parissa saa jatkumoa, kun tuomme kevään aikana erityisgolfareiden käyttöön sähkökäyttöisen paragolfauton. Paragolfauto on erityisgolfin harrastamiseen tarkoitettu apuväline, jonka avulla muun muassa alaraajahalvaantuneet pääsevät harrastamaan golfia lähes esteettä. Oulussa on jo useana kesänä testattu vastaavaa golfautoa yhteistyössä Suomen HCP Golf ry:n ja paikallisten erityisgolfin harrastajien kanssa. Sähkökäyttöinen auto mahdollistaa pelaamisen ja liikkumisen golfkentän alueella (lyöntipaikat, väylät, viheriöt) sekä golfhallissa talvikaudella.

”Paragolferilla liikkuminen kentällä on sujuvaa ja mahdollistaa myös bunkkerista lyömisen. Lyönti tapahtuu seisoma-asennosta, jolloin lyöntiin valmistautuminen vie hieman tavallista enemmän aikaa mutta vastaavasti eteneminen sillä on nopeampaa kuin kävellen. Paragolferissa on leveät korkeapainerenkaat, mikä mahdollistaa myös viheriölle menemisen. Haasteena olen kokenut tiin asettamisen ja pallon poimimisen kupista, mutta näissä saan yleensä apua pelikavereilta” kertoo kokemaansa Markus Lehto.

Markus Lehdon tyylinäyte väylältä

Paragolfauton hankintaa on ollut mukana tukemassa Oulun kaupungin erityisliikuntayksikkö. Kehitämme Pohjois-Suomen golfseuroille yhteistyötä myös erityisgolfin alueella. Auto saadaan käyttöön maaliskuussa 2021 ja sen käytöstä ei peritä vuokraa. Autoa on kevään ajan Oulun Golfhallilla Ruskossa ja toivomme, että sen käyttöä pääsee kokeilemaan kevään aikana mahdollisimman moni erityisgolfista kiinnostunut henkilö.

Kaikille avoimen Par 3 -kentän kuulumiset

Par 3 -kentän avajaiset pidetään heinä-/elokuun vaihteessa. Kevään aikana kentän ympäristöä maisemoidaan ja alkutalvesta teimme jo alustavat työt parkkialueen laajennuksen osalta. Mainos- ja tykytapahtumamyynti alkaa kevään aikana. Oheisessa linkissä hieman esimakua kentästä rakennusvaiheen videon myötä.

Näissä merkeissä mennään kevättä eteenpäin. Mukavaa golfkauden 2021 odotusta kaikille pelaajille !

-Jaakko Latvala, tj

Yhteistyössä

 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä

Tilaa uutiskirje

21.0 C°
SANKIVAARA
Avaa web-kamera
Range
Avoinna
Par 3 -kenttä
Avataan elokuussa
Puttiviheriöt
Avoinna
Sanki
Avoinna
Vaara
Avoinna
Viheriö
3.2 mm
Väylä
13 mm
Toimisto
ma-su klo 8-21
Ravintola › Lounaslista
ma-su klo 8-21
Väyläkioski
Avoinna
Golf Shop
ma-pe klo 10-18
la-su klo 10-16

044 974 4579