Blogi

Toimitusjohtajan katsaus 2/2020

Toimitusjohtajan katsaus 1.4.2020

Kevätkokous siirtyy

Sääntömääräiset kevätkokoukset joudutaan pandemian takia siirtämään myöhempään ajankohtaan. Poikkeustilan ohjeistuksen mukaan, emme voi pitää kokousta normaalisti. ’Etäkokoukset’ ovat työelämässä tätä päivää, mutta yhtiökokoukseen se ei ole sopiva tapa.

Kokouksiin ei ole tullut esityksiä normaalin esityslistan ulkopuolelta, joten kokouksen ajankohdan muutoksella ei ole käytännön merkitystä käsiteltäviin asioihin. Laitamme normaalin aikataulun mukaiset esityslistat ja kokousmateriaalin näkyville kerhon kotisivuille.

Muutama sana vuoden 2019 tilinpäätöksestä. Kausi oli erittäin hyvä ja liikevaihto kertyi ennätykselliset 1.315.000 €, mikä oli yli 100.000 € budjetoitua suurempi. Tilinpäätöksen tulos poistojen jälkeen on voitollinen 13.409 €. Yhtiön kassatilanne oli hyvä koko tilikauden ajan. Poistoja tehtiin 111.288 €. Ry:n jäsenmäärän kasvu 1963 jäseneen näkyi puolestaan kerhon tuloslaskelmassa positiivisesti. Kerholle merkittiin voitoksi 9.779 €. Tilintarkastuksen on valmiit niin yhtiön, kuin kerhon puolelta.

Kentällä tapahtuu

Jäinen talvi teetti erittäin paljon työtä kentän puolella. Viimeisten lämpimien päivien aikana olen kiertänyt kentän viheriöitä, ja ilokseni voin todeta, että työ on todella kantanut hedelmää. Suurin osa viheriöistä näyttäisi ainakin ’maallikon’ silmiin säästyneen pahimmalta jääpoltteelta, mikä on tietysti positiivinen uutinen meille kaikille. Osa viheriöistä on todennäköisesti huonommalla kunnolla, mutta tämä selviää tulevien viikkojen aikana. Viime viikonloppuna, Vaaran 12 viheriöllä näytti olevan pulkkailijoita öisen pakkasen kovettamalla lumipinnalla. Muistetaan, ettei viheriöille saa mennä kevään aikana, vaikka sattuisikin kevätpäivän kävelyreissun golfkentällä tekemään.

Kenttämestarin huoli tietysti aikaisen kevään johdosta on paljaalla pinnalla olevien viheriöiden kuivuminen aurinkoisina ja tuulisina päivinä. Kuivuminen aiheuttaa ruohon kuolemisen, samalla tapaa kuin kesälläkin. Maa ja kastelujärjestelmä on vielä tuhdisti jäässä, joten kastelua ei tulla saamaan auki todennäköisesti kuukauteen. Peitämme näin ollen viheriöitä hiekalla kuivumisen estämiseksi kevään aikana.

Vanhan vaaran metsähakkuut on saatu päätökseen. Hakkuujätteen (havut, oksat yms) siivousta on tehty urakalla, mutta sitä riittää vielä varmasti pitkälle kesään asti. Metsäveljien talkoot on toistaiseksi peruttu – nyt on parempi pysytellä kotona poikkeustilaohjeiden mukaan. Toivottavasti hakkuiden jälki näkyy positiivisesti pelaajille Vaaran näkymien paranemisena ja kentälle valon määrän lisääntymisenä.  

Puhdasta aurinkoenergiaa vuosikymmeniksi

Viime viikon aikana golf klubin katolle on asennettu 100 aurinkopaneelia. Oulun Energian toimittaman aurinkoenergiaratkaisu avulla tuotetaan noin 25.000kWh klubin tarvitsemasta energiasta hiilineutraalisti. Tämä energiamäärä vastaa ison sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta. Tämän päivän energiahinnoilla takaisinmaksuaika on noin 9 vuotta, joten paneelien avulla tuotamme puhdasta ja ilmaista energiaa vielä parin vuosikymmenen ajan. Aurinkoenergian rakentamiseen yhtiö on saanut 25% tuen Business Finlandilta. 

Range suljettu

Kuten aikaisemmin ilmoitimme range pysyy suljettuna toistaiseksi. Seuraamme tarkasti pandemiatilannetta ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista kotisivuillamme.  Monen muun kentän range on jo erikoisjärjestelyin avattu ja tästä syystä moni onkin kysynyt miksemme tee samoin. Asia on hyvin yksinkertainen. Emme voi taata, etteikö korona-tauti leviäisi range ympäristössä. (Esimerkkejä riskeistä: erittäin suuri määrä monen ikäisiä käyttäjiä, ei varausjärjestelmää rangepaikoille, palloihin kosketaan jatkuvasti avokäsin, palloja ei voi vielä kerätä eikä desinfiointiin ole ratkaisuja, yhteisten tilojen (penkit/wc/saunat/suihkut) puhtaanapito, ohjeiden seuranta…). Jo ensimmäisenä kauniina kevätpäivänä rangen ollessa vielä kiinni jouduimme kotiuttamaan harjoitusalueelta mm. riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Toistaiseksi yritetään selvitä ilman rangea…

Kentän aukaisu?

Kentän aukaisu tulee todennäköisesti viivästymään myös pandemian takia. Seuraava kuukausi näyttää miten ja mihin suuntaan pandemia lähtee etenemään. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme kentän tilanteesta aktiivisesti. Golfliitto on antanut suosituksia ja ohjeita golfkentille ja -pelaajille. Teemme kuitenkin itsenäiset, asiakasturvalliset päätökset kentällämme. Kenttä varmasti avataan sitten, kun se on turvallista.

Par 3 -kentän tilanne

Pandemia vaikuttaa todennäköisesti myös Par 3 -kenttähankkeen aloittamiseen. Odotamme vielä yritystukipäätökseen lainvoimaisuutta, jonka jälkeen teemme tarkemmat aikataulut hankkeen etenemisestä. Puustoa on kentän laidalta jo poistettu ja harjoitusalueen nykyisen tekniikan poisto aloitetaan huhtikuun loppupuolella.

Käteisen käytöstä maksuvälineenä luovutaan

Kaudella 2020 Oulun Golf ei enää vastaanota käteistä maksuvälineenä. Käteisen käyttö on pienentynyt vuosi vuodelta ja vastaavasti kulut käteisen käsittelystä kasvaneet. Pandemia tuo myös omat haasteet käteisen käyttöön. Varauduthan maksamaan ostoksesi kortilla, kiitos.

– JL

 

Yhteistyössä

 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä

Tilaa uutiskirje

-16.1 C°
SANKIVAARA
Avaa web-kamera
Range
Suljettu
Par 3 -kenttä
Suljettu
Puttiviheriöt
Suljettu
Sanki
Suljettu
Vaara
Suljettu
Viheriö
- mm
Väylä
- mm
Toimisto
Suljettu
Ravintola
Suljettu
Väyläkioski
Suljettu
Golf Shop
Oulun Golfhallilla

044 974 4579