Blogi

Toimitusjohtajan katsaus 31.7.2020

Toimitusjohtajan katsaus ja Ladykapteenin terveiset – 31.7.2020

Positiivinen alkuvuosi

Positiivinen vire golfin ympärillä on jatkunut koko alkukesän. Me suomalaiset selätimme yhteistoimin koronan ensimmäisen aallon ja lomakausi saatiin aloitettua jotakuinkin normaaleissa merkeissä. Ulkomaan matkailun sijaan moni panostaa nyt omaan lomaan ja hyvinvointiin kotimaassa. Tämä näkyy yleisesti myös pelaajamäärissä golfkentillä.

Miten meillä menee?

Meillä Oulun Golfissa lajin suosion nopea kasvu näkyy monella tapaa. Kierrosmäärät ovat kasvaneet noin 20% ja tämä näkyy varauskalenterissa etenkin ilta- ja iltapäiväaikojen lisääntyneessä suosiossa. Kokonaiskierrosmäärässä ylitimme juuri 50.000 kierroksen rajan.

Kerhon jäsenmäärä jatkaa kasvua. Uusia jäseniä on liittynyt noin 350 ja näistä suuri osa on golfin vasta-aloittaneita. Viikoittain järjestettävät golfin peruskurssit ovat olleet todella suosittuja, samoin juniorikurssit. Toivotan erityisesti kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi kerhoon ja golfin pariin. Pyrimme järjestämään loppukauden aikana uusille golffareille suunnatun aktivointipäivän, jossa pääsee tutustumaan ilmaisen golfrastikoulutuksen lisäksi muihin uusiin golffareihin.

Muutama sana kentästä

Kauden alku oli todella haasteellinen johtuen erikoisesta talvesta. Ymmärrettävästi muun muassa väylien monivuotisen ruohon kasvua odotellessa keskustelu kentän kunnosta on ollut vähintäänkin värikästä. Päätimme hallituksen kanssa katselmoida kentän kunnon heinäkuun lopussa ja maanantaina 27.7 kokoonnuimme kenttämestarien kanssa kenttäkierrokselle.

Katselmoinnissa perehdyttiin kentän tunnettuihin ongelmakohtiin, kentän yleiskuntoon, resursointiin ja tarvittaviin lyhyen ja pitkänajan toimenpiteisiin. Hallitus käsittelee kenttäasiaa seuraavassa kokouksessa. Kentänhoidon resursseja on lisätty elokuun ajaksi erityisesti pelialueiden lähipusikoiden ja bunkkerien kuntoa silmällä pitäen.

Ei niin hyvää, ettei jotain pahaakin…

Tietooni tulee kentällä tapahtuneita ihmeellisyyksiä lähes päivittäin. Vaaratilanteita on sattunut ja näissä tilanteissa pyrimme aina kuulemaan molempia osapuolia ja tutkimaan olisiko voitu toimia toisin. Pääsääntöisesti aina kyseessä on PELAAJAN VÄLINPITÄMÄTTÖMYYS. Esimerkkitilanteita:

· Lyödään palloa liian pitkälle (yleensä sivulle) ajattelematta seurauksia.

· Lyödään palloa liian aikaisin, jolloin saatetaan muut pelaajat vaaraan.

· Ei huudeta FORE huutoa, vaikka pallo lentää muita pelaajia päin.

Vielä ei ole sattunut mitään, mutta jos pelaajat jatkavat samanlaista välinpitämättömyyttä, niin on selvää, ettei vahingoilta vältytä. Välinpitämättömään toimintaan ei edes valvonnalla pystytä tarttumaan – sen kitkeminen lähtee jokaisesta pelaajasta itsestään.

Valvonnassa on kiinnitetty huomiota pelinopeuteen, viheriöiden paikkaamiseen ja varausjärjestelmän puolelta maksuihin, varauksiin ja peruuttamattomiin lähtöihin. Kentän

käyttöasteen kasvaessa nämä asiat pitää olla kaikilla pelaajilla kunnossa. Valvojan perusteltu huomautus pelinopeudesta kannattaa ottaa vakavasti ja kerrata kotona ’ready golfin’ periaatteet. Greenihaarukat tuntuu olevan suurimmalla osalla mukana, mutta valitettavasti vielä löytyy joukosta sellaisiakin esimerkkejä kuin ”me käytetään samaa haarukkaa”, ”minä korjaan aina tiitikulla” tai ”joo on minulla greenihaarukka, oho, se jäikin kotiin”. Golfarin varustukseen kuuluu olennaisena osana greenihaarukka. Viheriöiden huono paikkaaminen, tai paikkaamatta jättäminen vaikuttaa kaikkien peliin. Huonosti paikatuista alastulojäljistä lähtee liikkeelle myös kasvitaudit. Tarkistakaa siis jo lähtiessä ykköstiillä, että jokaiselta pelaajalta löytyy greenihaarukka.

PAR 3 – kenttä

Kentän rakentaminen on edistynyt mukavasti. Maisema alkaa parkkipaikan suunnasta jo näyttämään golfkentältä kumpuineen. Viheriöiden 1, 2, 3 ja 5 pohjatyöt on tehty lähes valmiiksi. Kentän salaojitus, kuivatus ja kastelulinjat on pääosin asennettu. Elokuun alussa alkaa ensimmäisten tekonurmiviheriöiden asennus. Elokuun loppuun on suunniteltu kylvöä edeltävä kasvukerroksen levittäminen väylä- ja raffialueille.

Muutamia muutoksia on alkuperäiseen suunnitelmaan jouduttu matkan varrella tekemään:

1) Kentän maansiirto ja muotoilu tehtiin suomalaisin voimavaroin (korona).

2) Edellisen kentän rakentamisen aikoihin tehty kantohauta jouduttiin siirtämään. Tämä tuli noin viikko lisätyötä, mutta vastaavasti maatuneesta kasasta saatiin kentän kasvukerrokseen tarvittavaa materiaalia, joka olisi muuten jouduttu itse sekoittamaan.

3) Rankkasateiden aiheuttamia pintamaan valumia on jouduttu paikkaamaan, samoin rakennusvaiheessa täyttyneitä kuivatusrumpuja.

4) Waste alueiden pinta-alaa on hieman pienennetty ja kumpuja lisätty.

5) Viheriön 6 paikkaa on hieman siirretty turvallisuutta ajatellen

Kokonaiskustannusten osalta projektissa ollaan suunnitellussa budjetissa. Hallitus kävi tutustumassa rakennusprojektiin paikan päällä Sankivaarassa 27.7. Puheenjohtaja Marko Leiviskä oli tyytyväinen rakennusprojektin edistymiseen. Kentän laajuus, väylien visuaalisuus ja pelaajalle avautuvat näkymät olivat monelle yllätys, vaikka projekti paperilla olikin tuttu.

Muut asiat

Kilpailutoiminta kentällämme on jatkunut aktiivisena ja mestaruuskilpailuiden osalta seniorimestaruudet on saatu ratkottua. Junioreiden mestaruuskilpailut pelataan tulevalla viikolla ja seuran mestaruuskilpailut 13-16.8 Vaaralla. Karina Business Open (KBO) toi uudenlaista kilpailujännitystä golfiin, kun kilpailu avattiin Audi Hole-in-One kilpailulla Vaaran 18 väylällä. Tällä kertaa valitettavasti Audi jäi voittamatta, joten yritetään uudestaan ensi vuonna. KBO:lla kerättiin mukavasti tukirahaa Karinan ammattilaisuralle Tokio 2021 projektiin.

Kevätkokous pidetään keskiviikkona 5.8 klubilla. Tervetuloa.

Kiitos kaikille kerhon toimintaan osallistuneille aktiiveille alkukesästä. Kiitos myös kaikille pelaajille, kun valitsitte pelikentäksenne Oulun Golfin.

-Jaakko, tj

 

Ladykapteenin tervehdys

Hei Kaikille!

Tällä kaudella golfin suosio on yllättänyt meidät kaikki positiivisesti. Pelattujen kierrosten määrä ja jäsenmäärä ennätyslukemissa, golfyhteisöömme tulee kursseilta viikoittain mukaan uusia innokkaita lajin aloittaneita pelaajia. Naisgolffareiden aktivointi on edelleen vahvaa, kiitos siitä OGK:n energisen naistoimikunnan, joka ideoi ja kehittää tapahtumia vuosittain jäsenistön toiveita kuunnellen, iso kiitos myös OGK:lle joka mahdollistaa tapahtumien järjestämisen. Paljon on tapahtunut golfissa tänä vuonna ja onneksi on vielä golfkautta mukavasti jäljellä useiden eri tapahtumien ja pelaamisen merkeissä.

Loppukauteen haluaisin ystävällisesti muistuttaa kaikkia seuran pelaajia, niin vanhoja kuin uusia sekä mukananne pelaavia vierailijoita tietyistä pienistä mutta kuitenkin merkityksellisistä asioista.

Muistetaan aina huomioida kanssapelaajat. Annetaan lyöntivuorossa olevalle rauha keskittyä omaan suoritukseen. Toimitaan maltillisesti myös viheriöillä, jos kanssapelaajilla on oma suoritus kesken. Korjataan viheriöllä alastulojäljet, silloinkin kun ne ei ole oman pallon aiheuttamia. Haravoidaan bunkkerissa jäljet, lyönti- sekä jalanjäljet, vaikka mielessä pyörisikin jo seuraava lyöntisuoritus ja mailanvalinta. Paikataan väylällä lyöntijälki irronneella ruohoturppaalla viemällä se takaisin lyöntijälkeen ja painamalla se jalalla tiukasti maahan tai laitetaan hiekkapussista hiekkaa lyöntijälkeen mikäli ruohoturpasta ei ole.

Tiiauspaikoilla ei saa laittaa ruohoturpasta takaisin vaan niissä laitetaan kauhalla laatikosta hiekkaa lyöntijälkeen, irrallinen ruohoturpas voi pahimmassa tapauksessa pyörähtää seuraavan pelaajan jalan alla. Pidetään huolta myös siisteydestä eli nuuskapussit ja tupakantumpit ei kuulu golfkentälle, vaan ne tulee käyttäjän kerätä mukaansa tai laittaa käytön jälkeen roskiin. Lyönnin lähtiessä pahasti linjasta muistetaan, että on aina parempi huutaa reilusti FORE, kuin jännittää lopputulosta osuiko pallo toista pelaajaa päin. Iso kiitos kaikille, jotka esimerkillisesti toimivat, pelataan kaikki turvallisesti ja muut huomioiden, iloisella fiiliksellä!

Mukavaa golfkauden loppua kaikille!

t. Ladykapteeni Marika

Yhteistyössä

 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä

Tilaa uutiskirje

-16.2 C°
SANKIVAARA
Avaa web-kamera
Range
Suljettu
Par 3 -kenttä
Suljettu
Puttiviheriöt
Suljettu
Sanki
Suljettu
Vaara
Suljettu
Viheriö
- mm
Väylä
- mm
Toimisto
Suljettu
Ravintola
Suljettu
Väyläkioski
Suljettu
Golf Shop
Oulun Golfhallilla

044 974 4579