Uutiset

Kisaraportti- Käyhkö ja Leskinen maailmalla

Matkaraportti – Käyhkö ja Leskinen maailmalla

Oulun Golfkerho julkaisee toisinaan matkakertomuksia, tarinoita kilpagolfista, tapahtumista ja golfin kulisseistakin. Kirjoittajat tekevät vapaaehtoistyötä rakkaudesta golfiin. Seuraavan tekstin on toimittanut Antti Leskinen, omalla Anttimaisella tyylillään.


World Amateur Golfers Championshipsistä, Golf Torrequebradasta, Espanjan Malagasta

teksti ja kuvat: Leskinen

Foorti Monteo pörähti käyntiin Hönttämäessä klo.4.00 keskiviikkoaamuna ja matkaan lähdettiin suuntana Kytäjä golf, jossa oli tiiaika varattuna klo.12.00. Siellä vetästiin viimeiset hienosäädöt draiveihin ja lähipelihiplailut wetgeillä ja buttereilla itse pääkisaa varten.

Kytäjää lähdettiin kyntämään tutustumismielessä tulevaa naistenpankin finaalikisaa varten, joka pelataan 16.9 lauantaina.

Alku läpsyttely sujuikin hyvin paria ja pirdiä pukkas ja väliin vähän poogejakin. Fiilis oli hyvä vaikka keli olikin jäätävä, 10astetta ja pikku mukava tuuli.  Kytäjän peltokentällä pääsikin tuulemaan suoraan luihin ja ytimiin. Pipoa ja pitkiä kalsareita olis tarvittu.

Auton nokka kohti hälsinki-Vandaa lentokenttää. Rakkaat vaimot kyllä epäili, et mahatteko ehtiä koneeseen, ku mentiin ensin pelaan. Niiden mielestä ollaan niin uppoutuneita golfin lumoihin pelatessa et menee välillä vähän koheltamiseksi ja ajantaju saattaa vähän kadota.  No we lööw golf 🙂 pieni ullatus meille itsellekin, että paikalle saavuttiinkin hyvissä ajoin.

klo 20.40 starttas Finnair kohti Malagaa Torrequebradan kisamestaa. Aapelit oottelikin innolla koneeseen pääsyä. Alkoi jo vähän silmäluomia painaa aikainen herätys, reipas 700km autolla ajelu ja kiekka golffia siinä sivussa. Lento meni hyvin vaikka ei siinä hirveesti saatu nukuttua. No hengissä selvittin 🙂

Vihdoinkin Alya hotlalla oltiin 02.30 korvat ja pää vielä hieman soi lentomatkasta.
nopeasti kamojen purku pientä,syömistä ja juomista.

Yö nukuttiinki sit sikeesti ku vastasyntyny lapsi ja herättiinkin vasta klo 9 aikaan olo oli siitä huolimatta aika väsynyt. No siitä sit aamutoimiin leegojen pesulle ja mukavan kylmään suihkuun.

Lämpömittari näyttikin jo tässä vaiheesa mehukaasti 26 astetta. Oli tulossa aika mellevän kuuma päivä.  Aamupala vedettiin naamariin ja lähettiin kaivamaan mailoja matkapägeistä ja valamistautumaan harkkakiekkan klo 13.40 .

Taksilla matka taituikin 10 minutissa eikä ollut hinnankiroissa kyyti, rapiat 10e.
Trangella lyömään kuulaa ja tsekkaan päivän lyöntikuntoa ennen kiekalle lähtöä. Kohtuu lyömistä, lukuun ottamatta muutama feidiä raivereilla. No nou hätä, pitää se joskus feitiäkin lyödä. Sit tiipaikalle ja tutustumaan pelikawereihin, jotka oli uudenkaupungin staroja Jirka Friman ja Jere Laine. Herrat olivat lostotyyppejä.

Kuvassa monta paikkaa mihin ei kannata lyödä.

Harjoituspäivälle sattui vahinko

Sitten ratalle pallua ilimaan. Avarit ravereilla baanalle ja menoksi, taisivat osua tonttiinki. Siinä läpsyteltiin ihan ok ja tutkittiin kenttää. Kartoteltiin vähän paikkoja, mihin ei kannata missään nimessä lyödä. Matka jatkui väylälle 13, jossa sitten sattuikin Rollelle pieni vahinko. 144 metriä tikulle rauta 9 kourassa. Lyönti pienellä roolla, metri ennen mukia alas ja pallo lipui mukiin. Andy taisi sanoo, ku pallo läheni tikkua, et nyt o holikka lähellä. Sitten hillityt tuuletukset, ukkojen kans pikku yläfemmat. Jirka tais huudella naapuri väylälle siinä, et holari tuli. jätkät olikin enemmän ekstaasissa ku ite tekijä. Näkivät ensimmäisen holarin evö.

No olihan holari tekijällekin eka mutta, päätähtäin oli edessä. Ei ollut vara alakaa leijuun tässä vaiheessa kisoja.

Kenttä olikin sitten aikamoinen mestariteos suunittelijalta.. Kunnon kuilukenttä, ylämäkiä alamakiä ja jumalattomia korkeuseroja. Kohtuu ahas baana-tässä vaiheessa Sangin kenttäkin alkoi tuntua leveältä ku lentokenttä.  Kumpikaan aapeleista ei tässä vaiheessa ollut järin ihastunut kenttään.

1, kisapäivä

1. kisa päivänä pelikawerina oli rautaseniori Eino Helsteen ja Timo Nenonen.
Lähdettiin varovaisesti kisaan, suunitelmana oli pitää toinen kuula varmasti pelissä. Ei onnistuttu tässä planissä häävisti. Vedettiin ehkä kauden surkeinta scrämple avauspeliä ja tuska alkoi kasvaa tiiboksissa, ku mikään ei meinannut onnistua kunnolla.

Väyläpelissä jouduttiinkin sitten taiteilemaan meleko kovasti mitä erikoisimista mestoista, et päästiin vähän ees paikoille. Griinillä onnistuttiinkin kohtuudella ja puttipelillä saatiin sit vähä piettyä peliä hengissä. Kiitos siitä kuuluukin Teneriffan kenttien griinien, siellä ku ollaan opittu espanjan griinien metkut. Päivän esitys olikin herroilta aika karmeeta . Score -1 ei maistunut tässä vaiheessa kisaa maukkaalle.

Klupilta häivytiinkin meleko vihaseen ja vihaisina itsellemme tässä vaiheessa. Klo 20.00 tulokset tuli ja oltiin 6 lyöntiä kärestä 11. sijalla. Malysian MM kisamatkan kone tuntui jo karanneen herrojen persuuksien alta aika lailla tavottamattomiin. Kisaa johtikin etelän kovat nuoret FJT:täkin pelaneet pelimiehet.

Sitten illalla yksinkertanen ja ainut oikea päätös kisan lopputuloksien suhteen päätetiin pistää seuraavana päivänä avauksiin joka kerta löylyää niin maan per….. väylällä ku väylällä. 1 päälle kaikki missä oli vähänkin tsäänssii!

2.kisapäivä

2. kisapäivä pelikavereina Kimmo Hyvärinen ja Tero Järvinen Tikkurilan stara ja helsingin stara. Nämäkin äijät aivan loistavia tyyppejä. Äkäsesti aamutoimet ja aamupala naamariin ja taxilla vihaseen trangelle. Nyt lyötiin palloa ja lujaa mailalla ku mailalla ja trooperia tuli draivereilla mukavasti. Fiilis nousi hetkessä pari astetta ja sitten vielä pieni psykolokinen mutta ratkaiseva tekijä lopputuloksen kannalta ennen tiille menoa.

Ja sitten hoo hetkeen starttiin tiile. Andy avaa pelin ja maaginen draivi pikku roolla tontiin. Rolle vetää pikku spoonin greenin eteen ja andy tsippaa 1,5 metriin. Molemmat puttaa himpun verran ohi. Pikku pettymys, tuli vain paari par 5:lle.

Tämän jälkeen alakaakin psykolokinen psyykkaus, mennä aapeleilla jakeluun. 2 teeltä lähteekin sitten Aapelit atmosfäärejä hipovaan uuteen nousun ja alakaakin melekonen hulapaloo. Kyntäjillä draivit osu tontiin molemmilla mellevästi pikku roolla ja avaus lyönnit tuntuu vaan pitenevän. Wetget tippuu lipuille kohtalaisen herkullisesti ja putitkin uppos todella lujalla rosentilla, 2 böördiä putkeen. väliin pikkunen virhe “vain” paari ja sitten taas 2 böördiä putkeen.

Tässä vaiheessa pieni katsekontakti kaiman kans ja olemus alakaa olla sitä mitä isoista asioista pelatessa pitää olla. Testosteronia on tekemisessä lujasti ysin jäläkeen -4:ssä. Andy sanoo mulle täs vaiheessä et vielä on tsäänssi voitoon ja näin oli näppylät. Peli jatkuu samanlaisena iliman isompia ongelmia.16 väylällä jo kortissa -7 -good! Väylällä 17 tuleekin sit henkistä kanttia koetelevia lyöntejä. Par 4:n avaus vedettiin väyläpunuun, lipulle 137m kohtuu voimakas vastatuuli. Ei mikään laatupaikka. Huonot lyönnit bunusta ja 30 metriä vielä lippuun. Sit wedettiin wetge 3 m ja tässä putissa oli herroilla pientä painetta, mutta putti mukiin. Taistelu paari!

Viimene väylä huolellinen keskittyminen ja 18 väylälle vielä maukas böörti. Kortissa komeili -8! oltiin erittäin tyytyväisiä päivän tekemiseen ja oltiinkin meleko puhki.

Kaikki annettiin viimesenä päivänä kentällä mitä pystytiin ja yli 30 asteen paahtava auringon
paiste vei loput mehut ukoista. Sitten olikin illalla vielä gaalaillalinen ja palkintojenjako. Näistä karkeloista kyntäjät on onnistunut liukeneen hyvällä rosentilla kotimaassa, mut nyt oltiin pakon edessä ja mentävä oli. Andy olikin vähän kuutionut illan edetessä et on meillä pikku tsäänsi voitoon. Itse olin vähän skeptisempi ja uumoilin, et mitalleille ehkä noustiin. 6 lyönnin takamatkalta nouseminen vaikutti aika mahdottomalta. Ovelta meidät sitten ohjataankin pöytä numeroon 1. Pöydässä oli superseniorit ja 2 juniori joukkuetta.

Palkintojen jako alkoi ja suurin osa jengistä porisi, et ei menny tänään pelit niinku trömsössä. Toivo voitosta hieman nousee.

sitten se shöw alkaakin kuuluttelulla. 3:lle sijalle kutsutaan kärkiryhmän toinen joukkue. Tässä kohtaa vilikastaan Andyn kans toisia et nyt ollaan jännän äärellä. Sitten kuulutetaan 2. sijalle kärkiryhmän toinen pari. Nyt alakaakin ruumiissa pieni jännitys kihelmöimään, että riitikö todellakin toisen päivän puristus. Kuulutus alkaakin lopulta sanoin- voittaja kaksikko tuuleekin sitten vähän kauempaa. Silloin tajuttiin et voitto oli tosiasia!

Oli huippu reissu saatiin tutustua hienoihin ihmisiin ja pelimiehiin ympäri Suomen maata.

Näin oli OGK:n pojat tehnyt pientä oululaista golfhistoriaa etenemällä World Amateur Golfers Championship MM Finaaliin Malysiaan edustamaan Suomea

Mestarit kiittää kaikkia mehukkaista ja maukkaista onhitteluist

Haastattelu: WAGC 2017

Yhteistyössä

 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä

Tilaa uutiskirje

10.4 C°
SANKIVAARA
Avaa web-kamera
Range
Avoinna
Par 3 -alue
Suljettu
Puttiviheriöt
Suljettu
Sanki
Avoinna
Vaara
Avoinna
Viheriö
Talviviheriöt mm
Väylä
- mm
Toimisto
ma-su klo 8-19
Ravintola › Lounaslista
ma-su klo 8-19
Väyläkioski
Avoinna pe-su
Golf Shop

044 974 4579