Uutiset

Kisaraportti – Mid Tour joukkue SM

Miehemme maailmalla. Vas. Petri Väänänen, Harri Thil, Jaakko Turpeinen ja Juha Pesonen
Kisaraportti – Mid Tour joukkue SM

teksti ja kuva: Pesonen

Mid tourin kilpailuihin voi osallistua pelaaja, joka edustaa Suomen Golfliiton jäsenseuraa ja täyttää kuluvana vuonna 30 vuotta. Tasoitusraja miehissä on 7,0. Tour koostuu kuudesta henkilökohtaisesta osakilpailusta, mukaan lukien reikäpelin ja lyöntipelin SM-kisat. Lisäksi pelataan Mid tourilla pelataan joukkeiden SM-kisat sekä syksyllä karsintakilpailu.

Joukkue SM

Mid Tour:n viimeinen osakilpailu oli tänä vuonna joukkue SM-kisat jotka järjestettiin Raumalla 23-24.9. Tähän kisaan otetaan ranking pisteiden perusteella 11 joukkuetta + järjestävä seura. OGK:lla tarjoutui osallistua tähän ns takaportin kautta sillä joukkueita ei ilmoittautunut kisaan tarpeeksi.

Kauas on pitkä matka

Perjantaiaamuna herätyskellot olivatkin soimassa noin klo4 aikaan. Joukkueen kapteeni Harri Thil saapuikin ensimmäisenä hakemaan Juha Pesosen klo 4.50. Tämän jälkeen kyytiin käytiin noukkimassa matkanjohtaja Petri Väänänen. Ja siitä vielä sitten joukkueen viimeinen lenkki Jaakko Turpeinen. Matkaan siis päästiin noin kello 5.15 koko orkesterin voimin ja navigaattori näyttikin sitä perus 550km matkaa määränpäähän. Ensimmäinen pakollinen pysähdys olikin heti sitten Tupoksen ABC:llä josta hankittiin hieman kahvia koneeseen. Matka meni leppoisasti keskustellen niitä näitä ja hieman jo miettien seuraavan päivän pelipareja.

Karavaani saapui Poriin noin klo12 jossa päätettiin pitää lounastauko. Gasellimaisin liikkein orkesteri nousi autosta ja alkoi loikkimaan kohti ABC:n ravitsevaa ja terveellistä lounasta. Tästä olikin enään noin 40km matka kohteeseen.

Pomppusten kenttä sijaitsee noin 3km päässä Rauman keskusta. Klubitalo ei nyt mikään arkkitehtuurin taidonnäyte ole mutta kaikki tarpeellinen sieltä löytyy. Pientä purtavaa sai ravintolasta, golftarvikkeita toisesta nurkasta ja sauna oli lämpimänä kierrosten jälkeen.

Range ja puttigriini sijaitsevat klubin välittömässä läheisyydessä ja myös pienimuotoinen lähipelialue löytyi klubin vierestä, jossa oli muuten griinillä tekonurmi.

Pienten lämmittelyjen jälkeen matkaseurue pääsikin tutustumaan kenttään harjoituskierroksen merkeissä. Etuysi on hieman peltomainen jossa kuitenkin out-rajat vaanivat pelaajia muutamalla väylällä. Maininnan ansaitsee yli 400m par 4 väylä numero 6 joka pelattiinkin vastatuuleen joka päivä. Tarina kertookin että muuan nimeltämainitsematon pelaaja on onnistunut lyömään ko väylän avauksen vieressä sijaitsevan maantien nopeusrajoitusmerkkiin. Jokainen voi käydä paikanpäällä toteamassa kuinka vino lyönti on ollut kyseessä.

Takaysi sijoittuukin sitten metsämaastoon ja onkin huomattavasti tiukempi. Täällä saikin avauksissa olla todella tarkkana vesiesteiden ja out-rajojen vaaniessa molemmin puolin väyliä. Maininnan ansaitsee numero 14 joka oli lyhyehkö par 4 mutta avaus sitäkin tiukempi. Melkein 180-astetta kääntyvä väylä jossa vasemmalla ja takana out-rajat, vesi menee oikeaa puolta koko matkan kääntyen väylän mukana.

Harjoituskierros saatiinkin vedettyä hyvillä mielin läpi. Kentältä matka kävi matkanjohtajan järjestämään majoitukseen (Hotelli CityHovi Rauma). Aikoinaan ko paikka on ollut opiskelija-asuntola. Huoneet olikin sijoiteltu aamiaispaikan ympärille suurimmaksi osaksi. Kelpo hotelli joka ajoi asiansa.

Ensimmäinen kisapäivä

Lauantaiaamuna kellot olivatkin soimassa jo klo6 sillä lähdöt olivat jo klo 8. Ensimmäisenä olisi vuorossa fourball. Pareiksi valikoituivat Thil-Pesonen ja Turpeinen-Väänänen. Parien pelistä ei jäänyt jälkipolville hirveästi kerrottavaa. Huonojen /hyvien väylien sattuessa samaan aikaan parille ei hirveän kovaa tulosta ole odotettavissa. Thil-Pesonen +6 ja Turpeinen-Väänänen +5. Kärki painoikin heti pakkasen puolelle tuloksen ollessa -7 (Vauhkonen-Raski, SHG).

Kierroksen jälkeen olikin pikainen palaveri ja päätettiin pitää peliparit samana iltapäivän foursome koitokseen. Murkinaa hieman rinnan alle ja eiku uutta intoa täynnä kentälle takaisin. Tulokset eivät OGK:n osalta aiheuttaneet riemunkiljahduksia. Jos jokin voi kierroksella mennä vikaan niin ainakin parilla Thil-Pesonen näin tapahtui. Lyötiin outtia, vesiestettä ja vielä huonoa lähipeliä kermana kakun päälle. Tuloksia ei hirveästi voi edes mainostaa mutta ne löytyvät Mid-Tourin sivuilta.

Pelien jälkeen pidettiin pientä palaveria syönnin merkeissä ja kerrottiin mitä kierrosten aikana tapahtui. Monia syitä löytyi päivän otteisiin ja näistä sisuuntuneina päätettiin että sunnuntain singlessä noustaan muutama pykälä sijoituksessa.

Toinen kisapäivä

Sunnuntaiaamu valkeni Raumalla hieman koleana, mutta päivästä oli odotettavissa mitä mainion auringon jo hieman paistaessa aamutuimaan. Aamulla saatiinkin heti kuulla että yksi joukkue oli saanut merkinnän DQ. Joukkue oli palauttanut väärän tuloskortin eli kortissa oli parempi tulos mitä oikeasti oli tehty. Näin ollen Oulun poikien sijoitus nousikin heti pykälällä ennen ensimmäistäkään aamun lyöntiä. Päivä, ei tälläkään kertaa, tuonut suurempia onnistumisia. Kaikilla tuntui olevan ongelmia vähän joka osa-alueella. Putteja ei saatu sisään. Tai jos saatiin niin sitten lyönnit olivat vinoja. Oulun sijoitus jäi lopulta sijalle 11. Viikonloppu oli koko joukkueelle todella vaikea ja koneesta ei saatu missään vaiheessa parasta irti. Tälläistä tämä laji kuitenkin tahtoo välillä olla. Kun kone alkoi yskimään niin se sitten yski koko viikonlopun.

Kärkikolmikko oli lopulta seuraavanlainen.

Mestaruus

St. Laurence Golf 598 (+22):
Jani Michelsson, Antti Ulvio, Miikka Savela ja Kimmo Lindberg

Hopeaa

Kymen Golf 599 (+23):
Tuomo Paavola, Ville Karhu, Jarkko Jääskeläinen, Jari Siira

Pronssia

Suur-Helsingin Golf 600 (+24):
Ari Vauhkonen, Jarmo Jaakola, Jarkko Raski ja Rami Ulaska

Kisat olivat kuitenkin mitä mainion kokemus koko joukkueella ja paluumatkalla mietittiinkin että ensi vuonna kisoihin pelataan itsemme sisään.

Virallinen uutinen kisoista 

Kuvia kisoista 

Yhteistyössä

 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä
 • Yhteistyössä

Tilaa uutiskirje

9.9 C°
SANKIVAARA
Avaa web-kamera
Range
Avoinna
Par 3 -alue
Suljettu
Puttiviheriöt
Suljettu
Sanki
Avoinna
Vaara
Avoinna
Viheriö
Talviviheriöt mm
Väylä
- mm
Toimisto
ma-su klo 8-19
Ravintola › Lounaslista
ma-su klo 8-19
Väyläkioski
Avoinna pe-su
Golf Shop

044 974 4579